POČEV OD 4. ODNOSNO 8. MAJA DOZVOLJENA PRODAJA ROBE I VRŠENJE USLUGA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA I TRŽNIM CENTRIMA

Počev od 4. Maja 2020 godine, ponovo se dozvoljava posluživanje hrane i pića i u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom, i od 8. Maja 2020 godine ponovo se dozvoljava prodaja robe i vršenje usluga u tržnim centrima i sličnim objektima.

U oba slučaja dozvoljen je rad samo uz primenu preventivnih mera koje su propisane Odlukom i utvrđene aktom poslodavca:

  • organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra,
  • obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku,
  • obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere, ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere,
  • obaveznu dezinfekciju prostorija i podova,
  • obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvorenom prostoru.

U tom smislu je neophodno izvršiti dopunu posebnog plana primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Mi smo partneri naših klijenata a oni su upravo u nama prepoznali kvalitet.