MNP logo with the strapline - dark blue with light blue arrow - transparent

NOVE MERE ZA PRIVREDNE SUBJEKTE 30.07.2020

Vlada Srbije je 30.07.2020 godine usvojila Zaključak za novi paket ekonomskih mera, koji obuhvata isplatu 60 odsto minimalne zarade za Avgust i Septembar, ali i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec Avgust.

U kratkim crtama kao najvažnije izdvajamo:

– Subjekti koji su u prvom “talasu” dobili sredstva direktnih davanja ne treba da se prijavljuju, automatski će dobiti 60% minimalne zarade za svakog zaposlenog i u Avgustu i u Septembru.

– Subjekti koji su osnovani izmedju 15.03. i 20.07. treba da se prijave samo jednom i to prilikom podnošenja PPP PD prijave za mesec Avgust navodeći datum isplate 05.01.2021 godine a sva sredstva će im leći odjednom u Septembru ( 2 x 60%). Ovo ne važi za, recimo, preduzetnike paušalce, koji će sredstva dobiti automatski bez ikakvog podnošenja prijave.

– Subjekti i “stari” i “novi” koji žele stopiranje plaćanja poreza i doprinosa za mesec Avgust moraju prilikom podnošenja PPP PD prijave za mesec Avgust da obeleže datum isplate 05.01.2021 godine. Takođe, ovo ne važi za preduzetnike paušalce, kojima je automatski stopirano zaduženje porezom i doprinosima za mesec Avgust.

Sve navedeno ne važi ukoliko dođe do otpuštanja više od 10% zaposlenih u periodu od tri meseca od isplate poslednje minimalne zarade, a uz novu pomoć u Avgustu i Septembru to znači da će zabrana otpuštanja važiti do Decembra.

Više o merama pročitajte ovde: https://pktatic.rs/novosti/donet-je-zakljucak-vlade-o-novim-merama-podrske-privrednim-subjektima/

Izvor: PK Tatić

MNP logo with the strapline - dark blue with light blue arrow - transparent
Mi smo partneri naših klijenata a oni su upravo u nama prepoznali kvalitet.

Preuzmite besplatan ebook klikom na dugme ispod.