PRVE LICENCE ZA KRIPTO MENJAČNICE – USKORO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, da su u ovom trenutku u obradi tri licence za kripto menjačnice i da su četiri izdavaoca tokena platila zahtev za izdavanje licenci.

“Očekujem u narednih nekoliko nedelja da ćemo izdati prve licence, to je za nas veoma važno”, rekao je Mali i podsetio da je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja je zakonski regulisala tu oblast kroz Zakon o digitalnoj imovini koji je stupio na snagu 1. Jula 2021. godine.

Kako kaže, polako, ali sigurno se i to tržište razvija.

Ova vest znači da ćemo vrlo uskoro imati prve registrovane pružaoce usluga povezane sa digitalnom imovinom kako se u Zakonu o digitalnoj imovini i navode.

Naša je pretpostavka, sa strane MNP ADVISORY kripto-poreskih savetnika, da će iste te menjačnice u budućnosti biti ovlašćene i za čuvanje kripto adresa (wallet/novačnika i adresa) i isto tako će biti ovlašćene da izdaju platne kartice koje će sadržati kriptovalute. Ako bismo laički to uporedili sa nečim tradicionalnim to bi najbliže bilo sa – bankama.

.

Mi smo partneri naših klijenata a oni su upravo u nama prepoznali kvalitet.