MNP logo with the strapline - dark blue with light blue arrow - transparent

„MOJA PRVA PLATA“ SE NASTAVLJA U 2021 GODINI

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, prema kojoj će taj program biti nastavljen i u 2021 godini.

U program će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem. Korisnicima sa srednjim obrazovanjem će biti obezbeđena mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara.

U nastavku prenosimo u celosti obaveštenje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja:

„Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, prema kojoj će taj program biti nastavljen. Uredbom se nastavlja uspešna realizacija Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ i u 2021. godini, kao vid dodatne podrške procesu integracije nezaposlenih mladih na tržište rada. U program će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Uredbom je utvrđen uvećan iznos sredstava za korisnike novog ciklusa Programa, tako da će se korisnicima sa srednjim obrazovanjem obezbediti mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara. Uredba je usvojena na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Programom „Moja prva plata“ je u 2020. godini bilo obuhvaćeno 8.224 lica.“

Izvor: neobilten

MNP logo with the strapline - dark blue with light blue arrow - transparent
Mi smo partneri naših klijenata a oni su upravo u nama prepoznali kvalitet.

Preuzmite besplatan ebook klikom na dugme ispod.